Рекордни 569 смъртни случаи от Covid-19 за ден в Русия
В Русия беше отчетен нов рекорд по смъртност от коронавирус от началото на пандемията. Същевременно се наблюдава забавяне на разпространението на заболяването, съобщава БНР. През изминалото денонощие бяха регистрирани 569 смъртни случая. Специалистите уточняват, че починалите хора са се заразили преди няколко седмици. През последните дни се очертава тенденция към спад на заболеваемостта. Руски епидемиолози […]

В Русия беше отчетен нов рекорд по смъртност от коронавирус от началото на пандемията. Същевременно се наблюдава забавяне на разпространението на заболяването, съобщава БНР.

През изминалото денонощие бяха регистрирани 569 смъртни случая. Специалистите уточняват, че починалите хора са се заразили преди няколко седмици.

През последните дни се очертава тенденция към спад на заболеваемостта. Руски епидемиолози прогнозират обаче, че втората вълна на Covid-19 ще продължи до февруари, а напролет се очаква и трета вълна.

Същевременно представителят на Световната здравна организация в Русия Мелита Вуйнович предупреди, че светът може да се сблъска с нова пандемията заради масовата употреба на антибиотици.

Те не само са неефективни срещу коронавирусната инфекция, но и неконтролируемото им използване може да доведе след време до антибиотична резистентност

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесайте ни във Фейсбук