Антониу Гутериш: Хората водят самоубийствена война с природата, нашата планета е счупена
Нашата планета е счупена, обявява днес генералният секретар на ООН Антониу Гутериш. Човечеството води „самоубийствена“ война с естествения свят. „Природата винаги отвръща на удара и го прави със сила и гняв“, ще каже Гутериш на специално събитие на Би Би Си, а информация за речта му изтече към медиите, предава БНР. Генералният секретар на ООН […]

Нашата планета е счупена, обявява днес генералният секретар на ООН Антониу Гутериш. Човечеството води „самоубийствена“ война с естествения свят.

„Природата винаги отвръща на удара и го прави със сила и гняв“, ще каже Гутериш на специално събитие на Би Би Си, а информация за речта му изтече към медиите, предава БНР.

Генералният секретар на ООН иска да постави борбата с климатичните промени в сърцето на глобалната мисия на организацията.

В реч, озаглавена „За състоянието на планетата“, той ще обяви, че „централна цел“ следващата година ще бъде създаване на глобална коалиция около нуждата от достигане на нетни нулеви вредните емисии.

Според Гутериш всяка страна, град, финансова институция и компания „трябва да одобри планове за преход към нулеви емисии до 2050 г.“

Целта е глобалните емисии да бъдат съкратени до 2030 г. с 45% в сравнение с нивата от 2010 г.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесайте ни във Фейсбук