Иван Гешев и КТ Подкрепа подписаха Меморандум за разбирателство и сътрудничество
Главният прокурор на Република България Иван Гешев и президентът на КТ "Подкрепа" инж. Димитър Манолов подписаха Меморандум за разбирателство и сътрудничество. Документът предвижда взаимодействие между ПРБ и КТ "Подкрепа" с цел осигуряване на бърза защита, навременно и ефективно разследване на сигнали за нарушения на трудови и осигурителни права. Приоритет ще бъде междуинституционалното сътрудничество, координацията и […]

Главният прокурор на Република България Иван Гешев и президентът на КТ "Подкрепа" инж. Димитър Манолов подписаха Меморандум за разбирателство и сътрудничество.

Документът предвижда взаимодействие между ПРБ и КТ "Подкрепа" с цел осигуряване на бърза защита, навременно и ефективно разследване на сигнали за нарушения на трудови и осигурителни права.

Приоритет ще бъде междуинституционалното сътрудничество, координацията и взаимодействието, насочени към правата на трудещите се – работници и служители, участващи в наказателни, административни и/или граждански производства, в качеството на пострадали и/или свидетели.

Страните ще си сътрудничат и в областта на прилагане на международните и европейските стандарти за опазване на правата на трудещите се, и по-специално в случаите, когато тези права са нарушени чрез престъпно посегателство.

Меморандумът предвижда да се създаде съвместна работна група от представители на ПРБ и КТ "Подкрепа", която периодично да обсъжда актуалната нормативна уредба, съдебната практика по обществено значими дела и проблеми, свързани със защитата на правата на трудещите си.

ПРБ има сключен Меморандум за разбирателство и сътрудничество и с КНСБ.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесайте ни във Фейсбук