Проф. Ангелов: Приехме Националния план за готовност при пандемия (На живо)
Приехме Националния план за готовност за пандемия. Това заяви на брифинг в МС проф. Костадин Ангелов.  Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, председателят на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски и изпълнителният директор на „Пирогов“ Асен Балтов представят Националния план на България за готовност при пандемия, по време на брифинг в Министерски съвет. Той е приет на […]

Приехме Националния план за готовност за пандемия. Това заяви на брифинг в МС проф. Костадин Ангелов. 

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, председателят на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски и изпълнителният директор на „Пирогов“ Асен Балтов представят Националния план на България за готовност при пандемия, по време на брифинг в Министерски съвет.

Той е приет на днешното заседание на кабинета.

Основните цели на плана са намаляване на заболеваемостта и броя на засегнатите лица и осигуряване на отпимална възможност за лечение на заболелите, съобщи министър Ангелов.


Националният план има общ характер, той е един програмен документ, основополагащ за справянето на държавата и осъществяването на всички междуведомствени комуникации за справянето при определена пандемия, каза здравният министър.

Очаквайте подробности!

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесайте ни във Фейсбук