Ангелов в НС: От тази трибуна хората бяха разубеждавани в правотата и в задължението да носят маска
Напрежение в залата предизвика изказването на здравния министър Костадин Ангелов след приемане на предложението за ваксините, предаде Агенция „Фокус“. Здравният министър излезе на трибуната, за да благодари на депутатите за одобрения проект на решение за ваксините. Междувременно обаче той отговори и на някои от изказванията от трибуната. „Аз също се притеснявам защо се стигна дотук […]

Напрежение в залата предизвика изказването на здравния министър Костадин Ангелов след приемане на предложението за ваксините, предаде Агенция „Фокус“.

Здравният министър излезе на трибуната, за да благодари на депутатите за одобрения проект на решение за ваксините. Междувременно обаче той отговори и на някои от изказванията от трибуната.

Аз също се притеснявам защо се стигна дотук и какви са причините смъртността в България да е висока. Едно от нещата, които ме притесняват и винаги съм го повтарял е, че от тази трибуна хората бяха разубеждавани в правотата и в задължението да носят маска“, допълни още Костадин Ангелов.

Това изказване на министъра бе посрещнато с аплодисменти от мнозинството в залата. Това провокира забележка на председателстващия пленарното заседание Валери Симеонов, който призова за тишина в залата и депутатите да си сложат маските. „Моля запазете тишина. По-малко емоции от двете страни на залата“, каза Симеонов.

В процедура по начина на водене Георги Свиленски от БСП коментира, че не някой от тази зала е казал, че не трябва да се носят маски, а здравният министър в отговор на негов въпрос.


Валери Симеонов му прекъсна микрофона. „Не ви отива възпитан човек да подвиквате айде бе ей. Никой не се е отнасял по този начин с вас“, каза Симеонов на депутат, който подвиква в залата.

Очаквайте подробности

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесайте ни във Фейсбук