Гръцки медии спипаха Мицотакис в нарушение на мерките срещу коронавируса
Министър-председателят на Гърция Кириакос Мицотакис се сблъска с гнева на гражданите, след като медии го хванаха в нарушение на мерките, които правителството въведе в опит да овладее разпространението на новия коронавирус, съобщава македонската медия „360 степени“, цитирана от Агенция "Фокус". На снимките се вижда как Мицотакис и неговата съпруга карат велосипеди в гориста местност, разположена […]

Министър-председателят на Гърция Кириакос Мицотакис се сблъска с гнева на гражданите, след като медии го хванаха в нарушение на мерките, които правителството въведе в опит да овладее разпространението на новия коронавирус, съобщава македонската медия „360 степени“, цитирана от Агенция "Фокус".

На снимките се вижда как Мицотакис и неговата съпруга карат велосипеди в гориста местност, разположена на около час и половина път с кола от столицата Атина.

Двамата са в компанията на още множество хора, никой от които не е с предпазни средства. На кадрите се вижда, че не се спазва и социална дистанция. Всичко това – на фона на карантината, която тъкмо правителството на Мицотакис наложи в страната.

Понастоящем в Гърция има забрана да се излиза от дома, освен ако причината не е свързана с посещение на лекар, магазин, или ходене на работа.

Събирането на повече от трима души на едно място подлежи на глоба, а размерът й е 300 евро. Полицията обяви, че през последните почивни дни от глоби са събрани 780 хил. евро. Премиерът и съпругата му обаче изглежда не са допринесли за размера на сумата, коментира медията.

Строгите мерки в Гърция са в сила до 7 декември, но говорителят на правителството Стелиос Пецас заяви, че те вероятно ще бъдат удължени, тъй като епидемиологичната ситуация не се е подобрила значително.

По отношение на случая с министър-председателя Пецас подчерта, че Мицотакис е „обект на атаки, защото е хуманен човек, който никога не отказва молба някой да се снима с него“.

Опозиционната СИРИЗА обаче казва, че да се обвиняват и наказват гражданите за неспазване на разпоредбите и същевременно да се нарушават предписаните мерки, в никакъв случай не е хуманност, а признак на арогантност и липса на съпричастност.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесайте ни във Фейсбук