Корнелия Нинова: Няма премиер в Европа, който да не стъпва в парламента, както прави Борисов
"Бях болна, лежах в болница, видях уморените лекари, сестри и санитари и реших да се включа на първа линия в битката срещу ковид".Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в предаването "Лице в лице" в отговор на въпрос, защо е решила да стане санитарка. Тя разказа какво точно прави в ковид-отделението на бившата Окръжна болница. […]

"Бях болна, лежах в болница, видях уморените лекари, сестри и санитари и реших да се включа на първа линия в битката срещу ковид".

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в предаването "Лице в лице" в отговор на въпрос, защо е решила да стане санитарка.

Тя разказа какво точно прави в ковид-отделението на бившата Окръжна болница.

Работата не е тежка, но психологическият момент е труден - не мога да преживея смъртта на хора, с това не мога да свикна.

Елате, само един ден ден и като видите очите на лежащите, ще разберете за какво става дума, отговори тя на въпроса дали това, което прави не е пиар.

Така отговорила тя и на депутат от ГЕРБ, който днес си позволил да неглижира доброволчеството.

На първо място в тази криза излиза въпросът за кадрите - трябва да решим въпроса с лекарите и медицинските сестри - за техните заплати и кадрово израстване, каза Нинова.

Искаме в България да се спазват законите и Конституцията. Няма премиер в Европа, който да не стъпва в парламента, както прави Борисов. Една година не е идвал в парламента, дава интервюта от джипката си, така не се управлява държава, посочи лидерът на опозицията.

Искахме да го питаме защо иска от парламента да дадем съгласие за една ваксина, която е отказана, а Борисов се е съгласил за нея. Да каже какво се е наложило да си промени мнението, обясни Нинова.

Какъв е проблемът да дойде и да говори, попита тя.

Изправят се европейските лидери пред народите си и обясняват и никой не е прехвърлил политическата си отговорност пред разни щабове, подчерта Нинова.

ГЕРБ са машинки за гласуване. Какво им пречеше днес да се запише изрично, че ваксините са безплатни и доброволни. Правят всичко на инат, а после се чудят защо народът не им вярва. Като нямаш обществено доверие, всичките ти усилия отиват нахалост, коментира Нинова..

Очаквайте подробности

 

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесайте ни във Фейсбук