Момиченце се роди 27 г. след създаването си
Когато Моли Гибсън се ражда през октомври 2020 г., са изминали 27 години от създаването ѝ. Нейният ембрион е замразен през октомври 1992 г. и остава в това състояние до февруари 2020 г., когато Тина и Бен Гибнъс от Тенеси я осиновяват. Смята се, че Моли поставя нов рекорд за най-дълго замразен зародиш, при който […]

Когато Моли Гибсън се ражда през октомври 2020 г., са изминали 27 години от създаването ѝ.

Нейният ембрион е замразен през октомври 1992 г. и остава в това състояние до февруари 2020 г., когато Тина и Бен Гибнъс от Тенеси я осиновяват.

Смята се, че Моли поставя нов рекорд за най-дълго замразен зародиш, при който се е стигнало до раждане на бебе. Предишния поставя нейната сестричка Емма.

За историята разказва Би Би Си, като цитира щастливите госпожа и господин Гибсън, вече родители.

"Ако ме бяхте попитали преди пет години дали ще имам не само едно момиченце, а две, бих ви казала, че сте се побъркали", казва госпожа Гибсън, учителка и съпруга на 36-годишен анализатор по кибер сигурност.

Семейството е безплодно в продължение на близо пет години преди съпрузите да прочетат в местния вестник за осиновен ембрион от друго семейство.

Съпрузите разбрали от Националния център за донорство на ембриони за замразяването на зародиши, които родителите не желаят, но предпочитат да дарят. В САЩ има приблизително 1 милион такива, по данни на центъра. Така решили съпругата да износи и роди бебе, с което нямат генетична връзка, и вече са негови родители.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесайте ни във Фейсбук