Парламентът преодоля президентското вето върху Закона за ДДС
Парламентът прие повторно Закона за ДДС и с това преодоля президентското вето върху законопроекта, предаде репортер на Агенция "Фокус"."За" повторното приемане на законопроекта гласуваха 121 народни представители, "против" - 74 и "Въздържали се" -0, с което той бе приет.Съгласно Правилника за организацията и дейността на Народното събрание за преодоляване на ветото е необходимо мнозинство повече от […]

Парламентът прие повторно Закона за ДДС и с това преодоля президентското вето върху законопроекта, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"За" повторното приемане на законопроекта гласуваха 121 народни представители, "против" - 74 и "Въздържали се" -0, с което той бе приет.

Съгласно Правилника за организацията и дейността на Народното събрание за преодоляване на ветото е необходимо мнозинство повече от половината от всички народни представители.

Това е 7-ото вето на държавния глава за тази година и 26-ото от началото на мандата на президента Румен Радев. Досега парламентът е одобрявал ветото върху Закона за приватизация и следприватизационен контрол, върху разпоредби от Закона за извънредното положение и върху Кодекса за търговското корабоплаване.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесайте ни във Фейсбук