Спешната помощ в Пазарджик може да спре заради болни медици
Има опасност спешното отделение към пазарджишката многопрофилна болница да спре да работи поради липса на здрав персонал, съобщи кореспондентът на БНР.  Ръководството на здравното заведение отправи апел за помощ към колегите си от другите здравни заведения.Само за последното денонощие са заразени нови шест лекари, които са обслужвали Спешната помощ. Изчерпан е и здравият персонал от […]

Има опасност спешното отделение към пазарджишката многопрофилна болница да спре да работи поради липса на здрав персонал, съобщи кореспондентът на БНР.  

Ръководството на здравното заведение отправи апел за помощ към колегите си от другите здравни заведения.

Само за последното денонощие са заразени нови шест лекари, които са обслужвали Спешната помощ.

Изчерпан е и здравият персонал от останалите отделения, които периодично се командироват в триажната зона: "Няма кой, откъде да вземеш и да пратиш. Просто ние сме много притиснати и притеснени от обстановката, в която се намираме и така тежко го изживяваме това нещо, тъй като в един момент няма как да се оказва пълноценна и квалифицирана медицинска помощ", каза директорът на болницата д-р Красимир Темнилов. Той отправи апел за помощ към колегите си от другите лечебни заведения в областта и страната, като всяко дежурство ще бъде заплатено от болницата.

Припомняме, че болницата за продължително лечение и рехабилитация в Перник вече спря работа за две седмици. Причината е, че целият лекарски състав е в болничен.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесайте ни във Фейсбук