SpaceX на Илон Мъск ще организира автомобилно състезание на Луната
Илон Мъск и неговата авиокосмическа компания SpaceX планират да пуснат в космоса две дистанционно управлявани коли, които да проведат състезание на повърхността на Луната през следващата година, съобщи в четвъртък изданието Business Insider, цитирано от БНР. За целта SpaceX е наела Франк Стивънсън, известен с дизайна си на автомобили на Ferrari, BMW и McLaren. Той […]

Илон Мъск и неговата авиокосмическа компания SpaceX планират да пуснат в космоса две дистанционно управлявани коли, които да проведат състезание на повърхността на Луната през следващата година, съобщи в четвъртък изданието Business Insider, цитирано от БНР.

За целта SpaceX е наела Франк Стивънсън, известен с дизайна си на автомобили на Ferrari, BMW и McLaren.

Той коментира, че "това е проект, който помага да се развият иноваторите на бъдещето, позволявайки им да мечтаят на едро и да осъзнаят, че нищо не е невъзможно. Космосът е очарователно място, остава неизползвано за начинаещи дизайнери и с нетърпение очаквам да споделя част от моите знания за участниците в този иновативен проект".

Илон Мъск е известен и със своя Tesla Roadster, електрически спортен автомобил, който беше използван като фиктивен полезен товар за тестовия полет на ракетата Falcon Heavy през февруари 2018 г. и в последствие се превърна в изкуствен спътник на Слънчевата система.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесайте ни във Фейсбук