Владо Бучковски: Можем да намерим решение за общото ни бъдеще
Македонското правителство е наясно, че трябва да изготви пътна карта, с която да покаже, че се придържа плътно към изпълнението на Договора за добросъседство с България. Това заяви в интервю за БНР професор Владо Бучковски - бивш премиер и министър на отбраната, който тази седмица беше назначен за специален пратеник на Скопие за България. „Вярвам, […]

Македонското правителство е наясно, че трябва да изготви пътна карта, с която да покаже, че се придържа плътно към изпълнението на Договора за добросъседство с България. Това заяви в интервю за БНР професор Владо Бучковски - бивш премиер и министър на отбраната, който тази седмица беше назначен за специален пратеник на Скопие за България.

„Вярвам, и го знам, че докато ние разговаряме, екипите на министерствата на външните работи – на България и нашето, работят по формулировките, които ще покажат, че и без подкрепа от когото и да е било, макар че в този момент го имаме председателството на Германия, което е голяма подкрепа, ние от Западните Балкани, ние съседите, които имаме обща история, можем да намерим решение за общото ни бъдеще“, каза Бучковски за предаването „Събота 150“.

Цялото интервю с проф. Бучковски можете да чуете утре в предаването „Събота 150“, което започва в 9,30 ч.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесайте ни във Фейсбук