ВМРО-ДПМНЕ: Да останем на улиците, докато Заев не си тръгне!
„Да останем на улиците, докато Заев не си тръгне“, призова ВМРО-ДПМНЕ в поредния ден на протести в Скопие и още 20 града в Македония, пише скопското електронно издание “Плюс Инфо“, цитирано от Агенция "Фокус". Възгледите на Заев, Димитров, Бучковски са ясни на всички. Това са хора, които биха продали всичко по лични причини. Това са […]

„Да останем на улиците, докато Заев не си тръгне“, призова ВМРО-ДПМНЕ в поредния ден на протести в Скопие и още 20 града в Македония, пише скопското електронно издание “Плюс Инфо“, цитирано от Агенция "Фокус".

Възгледите на Заев, Димитров, Бучковски са ясни на всички. Това са хора, които биха продали всичко по лични причини. Това са хора, чиито възгледи са много по-близки до възгледите на Каракачанов, Захариева, Борисов, каза Александър Пандов от ВМРО-ДПМНЕ.

Депутатът Игор Янушев от протеста пред сградата на македонското правителство под мотото „Оставка на Заев, свобода на народа!“ каза, че от няколко седмици македонският народ е на улицата, защитавайки Македония от несправедливостите и жестокостите, извършени от "престъпника и патологичен лъжец на власт Заев, който на едро разпродава Македония и македонските национални символи".

„Човекът, който заема поста министър-председател, е доказан престъпник със съдебно производство, помилван. Същият човек продава всичко, те преговарят за Гоце, за държавата, за всичко, което е македонско. Трябва да се срамуваме само от тях, от Заев, от Бучковски и околните. Имаме двама доказани престъпници, двама осъдени престъпници, които преговарят за всичко македонско, които нямат място тук,“ каза Янушев.

Йелена Зугич на днешния протест пред министерството на външните работи, заяви, че за всичко е виновен Зоран Заев.

„Кой си ти, за да събаряш, какво си построил, за да събориш какъв изрод си, да отвориш дупка и всичко да падне в нея. От нас зависи да поправим това, което сме наследили, а не да го променим,“ каза тя.

В обръщението си Зугич посочи, че не може да има компромис по отношение на историята, културата и културното наследство и подчерта, че „ние сме македонци, които говорят македонски“.

„Позволете ми да ви кажа нещо за македонците, те са трудолюбиви, образовани и находчиви, а не твърдоглави или арогантни и знаят мярката във всичко, за всяка трудност искат да намерят мирен и разумен начин, знаят как да изчакат и да обмислят всичко. Стига с тези лъжи и злоба. Не на компромисите с историята, ние сме македонци и говорим македонски. Македонският език, култура и културно наследство имат вековна традиция,“ добави тя.

Александър Пандов от ВМРО-ДПМНЕ на протеста пред министерството на правосъдието каза, че „ние живеем в държава, в която като македонци трябва да обясняваме на съседите си, че сме македонци, че нашите предци са говорили македонски, че имаме своя автентична история“.

"Ние сме единствената държава, в която хора като Заев, заедно с Димитров, сега подсилен с Бучковски, са нашите преговарящи с България. Можете да си представите резултата. Възгледите на Заев, Димитров, Бучковски са ясни на всички. Това са хора, които биха продали всичко по лични причини. Това са хора, чиито възгледи са много по-близки до възгледите на Каракачанов, Захариева, Борисов", каза Пандов.

„Призовавам Ви до падането на тази хунта, до падането на Заев да не се оттегляте от улиците. И на Заев му е ясно, че краят е близо,“ каза Пандов.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесайте ни във Фейсбук