НСО ще си сътрудничи с НСА, ще провеждат съвместни тренировки
НСО и НСА „Васил Левски“ ще си сътрудничат в учебно-методическата, научноизследователската и спортната дейност Националната служба за охрана (НСО) и Националната спортна академия „Васил Левски“ ще си сътрудничат в учебно-методическата, научноизследователската и спортната дейност, съобщиха от службата за охрана.НСО и НСА ще разработват съвместно програми и методики за психофизическа и стрелкова подготовка на служителите на […]

НСО и НСА „Васил Левски“ ще си сътрудничат в учебно-методическата, научноизследователската и спортната дейност

Националната служба за охрана (НСО) и Националната спортна академия „Васил Левски“ ще си сътрудничат в учебно-методическата, научноизследователската и спортната дейност, съобщиха от службата за охрана.


НСО и НСА ще разработват съвместно програми и методики за психофизическа и стрелкова подготовка на служителите на държавната охранителна служба и ще провеждат съвместни тренировки за отработване на новостите в методиката за обучение по проблемите на психофизическата подготовка, спорта и действията при екстремни ситуации.


НСО и НСА ще осъществяват научно сътрудничество в областта на подготовката, спорта и сигурността и ще провеждат изследвания на психофизическата и бойно-приложната подготовка на служителите на НСО.

Споразумението предвижда още оказване на методическа помощ от специалисти при провеждане на учебно-тренировъчната и спортно-състезателната дейност с представителни отбори на НСО и НСА, провеждане на съвместни спортни мероприятия и работа по други проекти.

Началникът на НСО бриг. ген. Емил Тонев и ректорът на Академията проф. Николай Изов положиха подписи под документа в присъствието на академичното ръководство на НСА.

Ректорът на НСА проф. Изов изрази благодарност за ползотворната работа и отличното сътрудничество с Националната служба за охрана и увери, че ще продължи подготовката на високоспециализирани и качествени кадри, които могат успешно да се реализират както в НСО, така и в другите структури в сектор „Сигурност“.

Голяма част от офицерите и сержантите в НСО са възпитаници на Спортната академия и са ценен професионален ресурс, на който държавната охранителна служба ще разчита много и в бъдеще, подчерта началникът на НСО бриг. ген. Емил Тонев.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесайте ни във Фейсбук