Терзийски за протестите: Въстание не може да се направи от 80 човека, вчера имаше 24 коли
Още с влизането в сила на заповедта на министъра на здравеопазването получихме сигнали за заведения, които работят нерегламентирано. При последвалите проверки открихме такива нарушители и предприехме съответните административни мерки. Това каза в предаването "Офанзива" по Канал 3 министърът на вътрешните работи Христо Терзийски.  Той уточни, че глобите за физически лица са от 300 до 1000 […]

Още с влизането в сила на заповедта на министъра на здравеопазването получихме сигнали за заведения, които работят нерегламентирано. При последвалите проверки открихме такива нарушители и предприехме съответните административни мерки. Това каза в предаването "Офанзива" по Канал 3 министърът на вътрешните работи Христо Терзийски. 


Той уточни, че глобите за физически лица са от 300 до 1000 лева, а за юридически от 1000 до 2000 лева. При повторно нарушение глобите се завишават. Проверките ни са комплексни, заедно с Инспекцията по труда и Агенцията по храните, така че може да се стигне и до по-високи глоби, посочи Терзийски.

По думите след акциите в първите дни след влизането в сила на по-строгите ограничителни мерки нарушителите рязко са намалели.

Той коментира и предприетите мерки за наближаващия студентски празник – 8 декември. За нас е важно спазването на обществения ред. При всеки един сигнал ще реагираме. Ще съдействаме, няма да оставим безконтролно да се развива ситуацията, увери вътрешният министър.

По повод появилите се слухове, че днешният антиправителствен протест ще прерасне в пето Велико Народно въстание Христо Терзийски заяви: "Не мога да кажа, че въстание може да се направи от 80 човека. На вчерашното протестно автошествие пък имаше 24 автомобила".

Увеличението на заплатите в структурите на МВР за идната година ще бъде с 15%, макар от синдикатите да продължават да настояват за двойно по-висок ръст на увеличението. Вътрешният министър - Христо Терзийски, заяви, че икономическата ситуация в страната е такава, че това са максималните възможности на държавата, и се надява през 2021 г. дефектът от коронакризата да започне да отшумява, за да може заплатите да станат още по-справедливи. 


„Нормално е всеки човек, който извършва някаква професионална дейност, да се стреми към по-висока заплата. Ние започнахме преговори в нашето министерство с всичките синдикати. Основното нещо е, че в нашето министерство работят над 40 хил. служители. 15% увеличение на разходите за заплати е 231,5 млн. лв. Увеличението на основната заплата води след себе си още едно увеличение в зависимост от това, дали даден служител има по-голям стаж.

Всичките ни служители заслужават увеличение на заплатите, но такива са възможностите на държавата в момента. Ще можем да говорим догодина за още увеличение на заплатите, ако бъдат преодолени икономическите последици от пандемията“, каза министърът.

Терзийски похвали своите колеги за работата си около контрола на въведените правила по време на пандемията, както и охраняването на протестите.

„Ало-измамите“ не са надигнали глава. Имаме 80% намаление на този тип измами през 2020 г. спрямо 2019 г.“, каза още Христо Терзийски, след като стана ясно, че са установени три случая Русе, при които са правени опити, за да бъдат мамени хора с лечение за коронавируса.

Министърът подчерта още, че от началото на 2020 г. са установени 1,6 млн. нарушения в обществото, които са били отработени от съответните структури на МВР.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесайте ни във Фейсбук