В Бургас отбелязват по нетрадиционен начин празника на града
С жестове на благодарност към лекарите и персонала на болниците ще премине днешния Никулден, в който Бургас чества своя празник. Вместо по улиците и площадите заради извънредната обстановка бургазлии ще наблюдават празничната програма в реално време на страницата на общината в социалната мрежа Фейсбук. Традициите ще бъдат спазени и Никулден ще започне с празнична литургия […]

С жестове на благодарност към лекарите и персонала на болниците ще премине днешния Никулден, в който Бургас чества своя празник. Вместо по улиците и площадите заради извънредната обстановка бургазлии ще наблюдават празничната програма в реално време на страницата на общината в социалната мрежа Фейсбук.

Традициите ще бъдат спазени и Никулден ще започне с празнична литургия и освещаването на обредната никулденска трапеза. Всички събития ще се излъчват онлайн на страницата на общината. Ще се проведе и литийно шествие в памет на загиналите рибари и моряци, а над 3000 порции печена риба и рибена чорба ще бъдат раздадени на болниците и социалните центрове в града, каза директорът на отдел „Култура“ Петър Парушев.

По различен ще е днешният празник на града, но бургазлии ще спазят традициите.

За първи път точно в 13 часа корабни сирени ще огласят Бургас. Това ще е поздрав към жителите и гостите на града.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесайте ни във Фейсбук