Задържаха над 40 протестиращи в Беларус
Повече от 40 човека, участвали в днешните протести в Беларус, са били задържани, съобщи правозащитната организация „Весна“.На сайта на правозащитниците е публикуван списък с имената на арестуваните, за които към момента има информация, като данните се актуализират постоянно. В момента там фигурират имената на 45 души, задържани в Минск, Брест и Гродно.Сред арестуваните има и журналисти, като […]

Повече от 40 човека, участвали в днешните протести в Беларус, са били задържани, съобщи правозащитната организация „Весна“.

На сайта на правозащитниците е публикуван списък с имената на арестуваните, за които към момента има информация, като данните се актуализират постоянно. В момента там фигурират имената на 45 души, задържани в Минск, Брест и Гродно.

Сред арестуваните има и журналисти, като тази информация е потвърдена от ТАСС и от РИА Новости. В неделя опозицията в Беларус организира най-масовите си протести.

При последните акции в Минск форматът беше променен и вместо шествие в центъра на столицата бяха проведени няколко местни акции в различни микрорайони на града.

По информация на очевидци и местни медии, малки групи привърженици на беларуската опозиция се събират в различни райони на Минск, където силите за сигурност се стараят да препятстват образуването на колони.

Милицията засега не коментира информацията за наличието на задържани граждани.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесайте ни във Фейсбук