Красимир Стойчев: Има ресурс за преодоляване на кризата, но се харчи за нелепи проекти
Има достатъчно инструменти и достатъчно пари, за да се преодолее кризата с COVID-19 и последствията от нея, стига да не се харчи за нелепи проекти, заяви бизнесменът Красимир Стойчев в „Тази неделя“. Стойчев не смята, че трябва да се създава специална комисия, която да се бори с икономическите измерения на пандемията, както предлага бившият финансов […]

Има достатъчно инструменти и достатъчно пари, за да се преодолее кризата с COVID-19 и последствията от нея, стига да не се харчи за нелепи проекти, заяви бизнесменът Красимир Стойчев в „Тази неделя“.

Стойчев не смята, че трябва да се създава специална комисия, която да се бори с икономическите измерения на пандемията, както предлага бившият финансов министър Симеон Дянков, защото „когато някой не иска да свърши нещо, прави комисия“. Що се отнася до твърдението на социалния министър Деница Сачева, че мерките са достатъчни, но бизнесът не ги познава, Стойчев заяви, че „тази жена не е прекарала един ден в реалната икономика“ и не знае за какво става въпрос.

По неговите думи Европа има специална програма за борба с безработицата, в която са отделени 120 милиарда евро, а от тях 511 милиона са за България, но социалният министър не е направил нищо за усвояването им.

„Единственото, което каза Дянков вярно е, че правителството тича след кризата. Всичко става, когато премиерът каже, а той е прекалено зает, за да го направи“, заяви Стойчев. Според него има достатъчно пари, но трябва да се спре безразборно харчене за проекти, защото „тези хора, които чакат пред болниците, не се интересуват от тръбите към Сърбия или превъоръжаването на армията“. С финансирането от Европа ще имаме „100 милиарда ресурс и ако бъде правилно инвестиран, България ще процъфти“, смята Стойчев, който отбеляза, че това зависи от плана правителството, а предложеното от тях е „фентъзи“.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесайте ни във Фейсбук