Проф. Гигов с апел: Нека се ваксинираме, иначе ще изгубим човешки животи
Ползите от ваксинирането ще са повече от рисковете. Изготвят се списъци при общопрактикуващите лекари с имената на пациенти, които искат да бъдат имунизирани срещу COVID-19. Няма първи, втори и трети, има основни групи, които ще се ваксинират. Ваксинирането ще върви паралелно, но с приоритет. Това заяви в интервю за БНР председателят на Националния ваксинационен щаб […]

Ползите от ваксинирането ще са повече от рисковете. Изготвят се списъци при общопрактикуващите лекари с имената на пациенти, които искат да бъдат имунизирани срещу COVID-19. Няма първи, втори и трети, има основни групи, които ще се ваксинират. Ваксинирането ще върви паралелно, но с приоритет.

Това заяви в интервю за БНР председателят на Националния ваксинационен щаб проф. Красимир Гигов.

Той поясни, че първите 125 000 дози ще бъдат за хора, които работят в критичните сектори.

Работата на щаба е да прецизира бройката от съответните групи и да започне ваксинирането. Хладилниците, които имаме, са достатъчни, за да съхраняват дозите. Ваксинирането ще започне още с пристигането на ваксините в края на месеца, увери той.

Правилата за ваксиниране ще пристигнат със самата ваксина. Общопрактикуващият лекар ще прецени дали даден пациент е подходящо да се ваксинира. Няма да се изключим от активно наблюдение на ваксините. Нека се ваксинираме, това е единственото специфично средство, иначе ще изгубим човешки животи, допълни той.

Проф. Гигов подчерта, че специалисти по веригата ще преценят съотношението полза - риск, т.е. дали ползата е по-голяма от риска, ако не си направим една ваксина.

Pause
Unmute
Remaining Time -0:09
Fullscreen

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесайте ни във Фейсбук