Бебе на 28 дни с COVID-19 е настанено в МБАЛ-Хасково
Бебе на 28 дни с COVID-19 е настанено в инфекциозното отделение на МБАЛ-Хасково, съобщава РЗИ.Не е ясно как заразата е била прихваната. След консултации с Националния оперативен щаб и консултант - професор от УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив, както и разговор с майката на детето, бе решено то и родителката да останат в инфекциозното отделение, посочи […]

Бебе на 28 дни с COVID-19 е настанено в инфекциозното отделение на МБАЛ-Хасково, съобщава РЗИ.

Не е ясно как заразата е била прихваната. 

След консултации с Националния оперативен щаб и консултант - професор от УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив, както и разговор с майката на детето, бе решено то и родителката да останат в инфекциозното отделение, посочи директорът на РЗИ д-р Соня Димитрова.

С 10 процента са намалели случаите на заразени с COVID-19 на територията на област Хасково за седмица. Това сочат обобщените справки на информациите на Областния кризисен щаб.

За периода от 23 ноември до 29 ноември установените позитивни носители на инфекцията са били 260 на брой, докато за седмицата от 30 ноември до 6 декември с коронавирус са били диагностицирани 243 жители на областта. 

Броят на смъртните случаи през двата периода е един и същ - по 24 души. Излекуваните обаче от последната седмица на ноември са с 41, или 6,5 на сто повече спрямо тези от първата седмица на декември.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесайте ни във Фейсбук