Властите в Чечения отричат, че терористът, обезглавил учител в Париж, е погребан с почести
18-годишния Абдулах Анзоров, който в средата на октомври обезглави френския учител Самюел Пати, след което самият той бе застрелян от полицията, бе погребан в неделя в чеченското село Шалажи – при това, според някои медии, с „почести“, съобщава руският вестник „Московский комсомолец“, цитиран от Агенция "Фокус". Месните власти отрекоха информацията, като подчертаха, че Анзоров „идва […]

18-годишния Абдулах Анзоров, който в средата на октомври обезглави френския учител Самюел Пати, след което самият той бе застрелян от полицията, бе погребан в неделя в чеченското село Шалажи – при това, според някои медии, с „почести“, съобщава руският вестник „Московский комсомолец“, цитиран от Агенция "Фокус".

Месните власти отрекоха информацията, като подчертаха, че Анзоров „идва за първи път в селото – и то като покойник“. Блокирането на Шалажи било свързано с карантинните мерки, а всички други твърдения от медиите за церемонията са плод на „догадки и фантазии“, подчерта кметът на населеното място.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков коментира информацията, като заяви, че не разполага с данни за това дали Анзоров е погребан в Чечения. Въпреки това Песков подчерта, че убийството на Пати „е терористичен акт, който не подлежи на нищо друго, освен на дълбоко осъждане и отхвърляне".

Пати беше убит от родения в Чечения Абдулах Анзоров заради показване на карикатури на пророка Мохамед като част от урок по гражданско образование. Учителят предложи на вярващите ученици да обърнат глави или да напуснат часа, припомня изданеито.

Самият Анзоров се премества във Франция на ранна възраст. Той не е бил ученик на Пати и не е присъствал на урока, но е научил за карикатурите и е започнал да търси учителя. На 16 октомври той го проследява в предградията на Париж и го обезглавява. Пристигналите на мястото на убийството полицаи ликвидираха младежа.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесайте ни във Фейсбук