Ердоган: Турция няма да позволи да бъде ограничена до бреговата си линия
Турция подкрепя мира и сътрудничеството, а не напрежението в Източното Средиземноморие, заяви президентът Реджеп Тайип Ердоган, но добави, че страната му няма да отстъпи пред „империалистическия“ експанзионизъм в региона. Това съобщава електронното издание на атинския ежедневник Kathimerini, цитирано от Агенция "Фокус". „Ние не използваме правата на никого, но се опитваме да заемем твърда позиция срещу […]

Турция подкрепя мира и сътрудничеството, а не напрежението в Източното Средиземноморие, заяви президентът Реджеп Тайип Ердоган, но добави, че страната му няма да отстъпи пред „империалистическия“ експанзионизъм в региона. Това съобщава електронното издание на атинския ежедневник Kathimerini, цитирано от Агенция "Фокус".

„Ние не използваме правата на никого, но се опитваме да заемем твърда позиция срещу пиратите, които се опитват да ни отнемат правата", цитира изданието думите на Ердоган.

Турция няма да приеме планове или карти, които имат за цел да ограничат страната до бреговата й линия, допълни държавният й глава.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесайте ни във Фейсбук