Аржентина даде разрешение за използване на руската ваксина „Спутник V“
Аржентина е регистрирала ваксината „Спутник V“ въз основа на руските данни от клинични изпитвания, се казва в съобщение за пресата на Руския фонд за директни инвестиции (РФДИ), цитирано от TACC и Агенция "Фокус". "РФДИ обявява регистрацията на руската ваксина срещу коронавирус „Спутник V“ от Аржентинската национална администрация по лекарствата, храните и медицинските технологии (ANMAT)", се […]

Аржентина е регистрирала ваксината „Спутник V“ въз основа на руските данни от клинични изпитвания, се казва в съобщение за пресата на Руския фонд за директни инвестиции (РФДИ), цитирано от TACC и Агенция "Фокус".

"РФДИ обявява регистрацията на руската ваксина срещу коронавирус „Спутник V“ от Аржентинската национална администрация по лекарствата, храните и медицинските технологии (ANMAT)", се казва в изявлението.

Фондацията отбелязва, че Аржентина е първата латиноамериканска държава, която официално е регистрирала „Спутник V“на своята територия.

"Регистрацията беше извършена като част от ускорена процедура. Ваксината получи регулаторно одобрение без допълнителни клинични изпитвания в Аржентина въз основа на резултатите от фаза III клинични изпитвания в Русия", се казва в прессъобщението.

По-рано телевизионният канал Todo Noticias съобщи за решението на аржентинските власти.

„Спешната употреба на ваксината Gam-covid-vac, известна като „Спутник V“, разработена от Руския национален изследователски център за епидемиология и микробиология „Гамалея“, е разрешена в съответствие с членове 8 и 9 от Закон 27.573 и в съответствие с препоръките на Службата за контрол на лекарствата, храните и технологиите “, цитира телевизионният канал от постановлението, подписано от министъра на здравеопазването на републиката Хинес Гонсалес Гарсия.

Във вторник специален полет на Aerolineas Argentinas излетя от Аржентина до Москва, за да достави първата партида ваксина „Спутник V“ в латиноамериканската държава. Според вестник La Nacion препаратът ще бъде доставен в Буенос Айрес в четвъртък, 24 декември.

По-рано стана известно, че РФДИ и правителството на Аржентина са подписали договор за доставка на 10 милиона дози „Спутник V“. Президентът на Аржентина Алберто Фернандес заяви, че ще бъде първият в страната, ваксиниран с руската ваксина, тъй като не се съмнява в нейното качество.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесайте ни във Фейсбук