Разбиха ферма за криптовалута в Сливенско след сигнал за кражба на ток (ВИДЕО)
Разбиха голяма ферма за криптовалута в сливенското село Мечкарево. Това съобщиха на извънреден брифинг от Окръжна прокуратура - Сливен, предаде Нова тв. След сигнал за прекомерен разход на електроенергия в дърводелски цех, властите установяват 16 броя компютърни конфигурации. Те са били свързани чрез кабел към близкия стълб, на който е имало неработещ електромер на EVN, […]

Разбиха голяма ферма за криптовалута в сливенското село Мечкарево. Това съобщиха на извънреден брифинг от Окръжна прокуратура - Сливен, предаде Нова тв.

След сигнал за прекомерен разход на електроенергия в дърводелски цех, властите установяват 16 броя компютърни конфигурации.

Те са били свързани чрез кабел към близкия стълб, на който е имало неработещ електромер на EVN, но не е отчитал консумация на ток. Собствениците са дали имота под наем и нямали представа какво се случва в него.

По изчисления тези машини за копаене на криптовалута са правели по около 4 до 5 хиляди лева разходи за ток, като всяка е била с мощност около 2,5 киловата.

Установени са още около 800 броя компютърни конфигурации, подготвени за използване за копаене на криптовалута. Те обаче не са били свързани към електропреносната мрежа.

За 24 часа са задържани двама заподозрени. Единият е на 38 г., а другият 30 г. Те са съответно от Пловдив и Перущица, като единият от арестуваните има криминално досие.

Повдигнато им е обвинение за неправомерно свързване към електрическата мрежа. Водят се разпити.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесайте ни във Фейсбук