Създадена е организация за бързо тестване на пристигащите от Великобритания
Създадена е организация гражданите, пристигащи от Великобритания с въздушен транспорт, да бъдат тествани с бърз антигенен тест още на летището. Това съобщи главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, след като от полунощ влезе в сила нова заповед на здравния министър. На летище София днес се очаква да пристигнат осем самолета от Великобритания, като е […]

Създадена е организация гражданите, пристигащи от Великобритания с въздушен транспорт, да бъдат тествани с бърз антигенен тест още на летището. Това съобщи главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, след като от полунощ влезе в сила нова заповед на здравния министър.

На летище София днес се очаква да пристигнат осем самолета от Великобритания, като е възможно да има забавяне на гражданите заради вземането на проба за задължителния антигенен тест, добави Кунчев.

„Това много затруднява нашата работа, защото трябваше спешно да се направят екипи, които да поемат 24-часово дежурство при това на двата терминала на летище София, но ще се справим. Вероятно ще има забавяне, за което се извиняваме на хората, но те така или иначе три-четири дни спаха по летищата. Тук предполагам в рамките на час, час и половина ще можем да обработим един самолет“, каза той.

След като два дни имаше забрана за полети от и за Великобритания заради новия щам на коронавируса, от полунощ те са разрешени.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесайте ни във Фейсбук