Кремъл: Медицински списания не четем, питаме за Навални
Русия  още не е получила официален отговор от Германия на въпроса си защо смята, че руският опозиционер Алексей Навални е отровен с новичок. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза днес, че не смята публикацията в научното  списание "Лансет" (The Lancet) за такъв отговор, предаде ТАСС. "Медицински издания не четем", каза Песков в отговор на въпрос дали тази публикация на германските лекари, […]

Русия  още не е получила официален отговор от Германия на въпроса си защо смята, че руският опозиционер Алексей Навални е отровен с новичок. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза днес, че не смята публикацията в научното  списание "Лансет" (The Lancet) за такъв отговор, предаде ТАСС.

"Медицински издания не четем", каза Песков в отговор на въпрос дали тази публикация на германските лекари, които лекуваха Навални, е достатъчна, за да послужи като сигнал за начало на руско разследване на отравянето. "Това е професионално издание, което се чете от лекари. Ние не сме такива", обясни представителят на Кремъл.

Песков подчерта, че "в публичното пространство" липсва информацията, поискана от Русия по официалните канали.  "Още не сме я получили и в този план нищо не се е е променило", отбеляза той. Прессекретарят на президента Владимир Путин добави, че не смята за необходимо да отправя молба към руски лекари да разтълкуват статията в "Лансет". "Не виждаме смисъл в това", каза Песков.

Източник: Сега

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесайте ни във Фейсбук