Ваксините срещу COVID-19 вече са доставени до повечето европейски държави
Ваксината на „Пфайзер“ и „Бионтех“ пристигна в съседна Гърция. Подобно на България, южната ни съседка също получи 9750 дози. Първите ваксинирани ще са здравните работници, а в неделя доза ще получат гръцката президентка Екатерини Сакеларопулу и министър-председателят Кириакос Мицотакис.Препаратът пристигна в Германия, Италия и Румъния. От Букурещ обявиха, че имунизацията ще започне в неделя в […]

Ваксината на „Пфайзер“ и „Бионтех“ пристигна в съседна Гърция. Подобно на България, южната ни съседка също получи 9750 дози.
Първите ваксинирани ще са здравните работници, а в неделя доза ще получат гръцката президентка Екатерини Сакеларопулу и министър-председателят Кириакос Мицотакис.


Препаратът пристигна в Германия, Италия и Румъния. От Букурещ обявиха, че имунизацията ще започне в неделя в десет болници, които са на първа линия в борбата с новия коронавирус.

„Свидетели сме на исторически момент, който показва, че светът е намерил решение, а ние започваме да го прилагаме. Виждаме, че Европейският съюз успя да не разочарова европейските граждани“, заяви ръководителят на Департамента за извънредни ситуации Раед Арафат.
Първи заразен с новия щам на коронавируса, открит във Великобритания, беше регистриран и във Франция. Случаят е от централния град Тур при французин, пребиваващ на Острова.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесайте ни във Фейсбук