Пристигнаха първите ваксини срещу COVID-19. Ваксинацията започва от утре – 27 декември
Пристигнаха първите ваксини срещу COVID-19. Ваксинацията започва официално от утре - 27 декември. Планирано е ваксинирането в България да започне на 27 декември в София, Пловдив и Бургас. Имунизацията срещу COVID-19 е препоръчителна и безплатна и се поставя по желание, се казва ясно в заповедта на министъра на здравеопазването. Първи лично ще се ваксинира министърът на […]

Пристигнаха първите ваксини срещу COVID-19. 

Ваксинацията започва официално от утре - 27 декември.

Планирано е ваксинирането в България да започне на 27 декември в София, Пловдив и Бургас. Имунизацията срещу COVID-19 е препоръчителна и безплатна и се поставя по желание, се казва ясно в заповедта на министъра на здравеопазването.

Първи лично ще се ваксинира министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

Камионът с ваксините пристигна пред сградата на Националния център по заразни и паразитни болести и беше посрещнат от министъра на здравеопазването - проф. Ангелов, председателя на Националния ваксинационен щаб Красимир Гигов, директора на Столичната регионална здравна инспекция Данчо Пенчев и др.

Камионът бе ескортиран от полицейски автомобили.

Кампанията се организира от регионалните здравни инспекции, а имунизациите се извършват от лекари в лечебни заведения за извънболнична и болнична медицинска помощ, регионални здравни инспекции, от лекари в специализирани структури на Министерство на вътрешните работи и Министерство на отбраната и от нарочно създадени за целта имунизационни мобилни екипи.

Очаквайте подробности

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесайте ни във Фейсбук