В Бургас ваксини ще се поставят в новоизграден кабинет, цяла нощ полицията го пази
В София, Пловдив и Бургас ще започне малко по-късно днес имунизацията срещу COVID-19. Първият българин, който ще се ваксинира, е здравният министър Костадин Ангелов. В морския град Бургас подготовката за ваксинирането тече с пълна сила. То ще се проведе в новоизграден кабинет, който цяла нощ беше охраняван от полицията, предаде Нова телевизия. "Вчера следобед, след […]

В София, Пловдив и Бургас ще започне малко по-късно днес имунизацията срещу COVID-19. Първият българин, който ще се ваксинира, е здравният министър Костадин Ангелов.

В морския град Бургас подготовката за ваксинирането тече с пълна сила. То ще се проведе в новоизграден кабинет, който цяла нощ беше охраняван от полицията, предаде Нова телевизия.

"Вчера следобед, след като ги получихме, към Ямбол и Сливен заминаха по 100 дози за всяка област. Беше раздадена ваксината и във всички лечебни заведения на първа линия - те са общо 11. В РЗИ останаха 40 дози, за първите записани от Спешния медицински център в Бургас", обясни директорът на РЗИ-Бургас доктор Георги Паздеров.

250 медицински лица, работещи на първа линия в Бургаска област, ще бъдат ваксинирани. Общият брой на желаещите да се ваксинират са над 1900. Това са около 30% от работещите медици в Бургас. Ваксините за тях ще пристигнат през първата седмица на януари.

"Втората ваксина също е у нас, но се намира във фризерите на "БулБио". Те ще бъдат доставени на 20-я ден, за да започне реваксинацията на всички, които сега ще бъдат ваксинирани", обясни д-р Паздеров.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесайте ни във Фейсбук