Емил Димитров: Налага ми се натиск заради обезвреждането на опасните отпадъци
Налага ми се натиск заради обезвреждането на опасните отпадъци. Това каза министърът на околната среда Емил Димитров в интервю за предаването „Неделята на Нова“ по Нова телевизия. „Натискът е следния - отиваш и почваш да ревеш в търговско-промишлените палати. Казваш, имам голям проблем, министерството забавя да ми издаде документи. И те се считат за задължени […]

Налага ми се натиск заради обезвреждането на опасните отпадъци. Това каза министърът на околната среда Емил Димитров в интервю за предаването „Неделята на Нова“ по Нова телевизия.

„Натискът е следния - отиваш и почваш да ревеш в търговско-промишлените палати. Казваш, имам голям проблем, министерството забавя да ми издаде документи. И те се считат за задължени да напишат писмо“, каза Димитров.

"Реалността е, че тази година ми дадоха на мен седем хиляди тона отпадъци аз да ги обезвреждам. Аз ли съм ги местил в България? Аз ли съм ги правил успешен бизнес? Аз ли съм се изявявал по телевизията като успешен бизнесмен. Накрая са моите отпадъци. От къде на къде отпадъци, които са генерирани тук в България трябва да се заравят на незнайни места . Ние да ги изваждаме със закъснения и да ми дават зор защо по-бързо не ги вземете тези отпадъци и защо по-бързо не разрешите бизнесът отново да продължи. За да продължи бизнесът трябва да съм сигурен, че старите отпадъци ще бъдат обезвредени и новите няма да бъдат отново закопани", подчерта той.

„Отива от парламента и им казвам „Хора, не искам до вас нищо. Елате да се запознаете с реалността“. Или си част от проблема, или си част от решението, или си част от пейзажа. След един месец вие ще сте пейзаж, а з след два. В момента можем да решим проблема с водата за следващата година. Никой не дойде с изключение на Воля и Валери Симеонов. Всички хукнаха по студиа, защото не ги интересува какво се случва. Сами се направиха пейзаж“, обясни министърът.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесайте ни във Фейсбук