Ураганът Белла остави над 12 хиляди домове без ток в Северозападна Франция
Над 12,5 хиляди домове в Северозападна Франция останаха без ток заради урагана Белла. Това става ясно от изявление, публикувано в неделя от мрежовия оператор Enedis, предава TACC. Белла, която премина през Франция в събота, доведе до инциденти и прекъсвания на електрозахранването, се казва в изявлението. Според оператора 6,6 хил. домакинства са останали без ток в […]

Над 12,5 хиляди домове в Северозападна Франция останаха без ток заради урагана Белла. Това става ясно от изявление, публикувано в неделя от мрежовия оператор Enedis, предава TACC.

Белла, която премина през Франция в събота, доведе до инциденти и прекъсвания на електрозахранването, се казва в изявлението. Според оператора 6,6 хил. домакинства са останали без ток в Бретан и още около 6 хил. в Нормандия. Компанията изразява увереност, че електричеството ще бъде напълно възстановено до неделя вечерта.

По данни на Националната метеорологичната служба предпоследното (оранжево) ниво на опасност поради урагана е в сила в пет департамента на Франция. Според синоптиците през деня в тези райони се очаква сняг и заледявания по пътищата. На места височината на снежната покривка ще достигне 40 см.

Скоростта на вятъра ще достига до 33,3 м/сек на западния бряг на Франция. В някои райони се очакват и проливни дъждове, които могат да предизвикат риск от наводнение.

Източник Агенция "Фокус"

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесайте ни във Фейсбук