Премиерът от „Мещица“: Сега е суша, но при наводнения, язовирите са буфер (Видео)
Премиерът Бойко Борисов продължава с инспекциите, като заедно със зам.-регионалният министър Николай Нанков проверяват реновирането на язовир "Мещица". Беше уверен, че ремонтът на язовира ще бъде готов януари. От фирмата, която извършва реновираното поясни, че са направили укрепване. Борисов пък заяви, че това бил един от бившите опасни язовира,  а Нанков на свой ред заяви, […]

Премиерът Бойко Борисов продължава с инспекциите, като заедно със зам.-регионалният министър Николай Нанков проверяват реновирането на язовир "Мещица".

Беше уверен, че ремонтът на язовира ще бъде готов януари. От фирмата, която извършва реновираното поясни, че са направили укрепване.

Борисов пък заяви, че това бил един от бившите опасни язовира,  а Нанков на свой ред заяви, че са дадени за ремонт 208 такива.

Представител на строителната фирма заяви, че по списък са над 400, а на тях са възложени 208.

От фирмата го увериха, че имали вече одобрени вече над 180 проекти за ремонт на язовири в цялата страна - от Ки. В момента активно работили върху 65, като имало готови вече 15, а до края на януари очаквали да бъдат готови между 30 и 40 язовира. Навсякъде се укрепвали стените.

"Сега е суша, но има години с наводнения, а тези язовири са буферите", коментира премиерът.

Язовир "Студена" пък бил пълен на макс, каза на свой ред Борисов.

">

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесайте ни във Фейсбук