„Пфайзер“ забавя доставките на ваксини срещу КОВИД-19 в 8 европейски държави
Доставките на ваксини срещу КОВИД-19 в 8 европейски държави, сред които Испания, ще се забавят малко заради логистичен проблем в завода на "Пфайзер" в Белгия, обяви днес испанското министерство за здравеопазването, ден след началото на кампанията по ваксинацията в Европейския съюз, предаде Франс прес, цитирани от БТА. "Пфайзер"-Испания съобщава, че е била информирана тази нощ […]

Доставките на ваксини срещу КОВИД-19 в 8 европейски държави, сред които Испания, ще се забавят малко заради логистичен проблем в завода на "Пфайзер" в Белгия, обяви днес испанското министерство за здравеопазването, ден след началото на кампанията по ваксинацията в Европейския съюз, предаде Франс прес, цитирани от БТА.

"Пфайзер"-Испания съобщава, че е била информирана тази нощ от завода си в Пурс, Белгия, за закъснение на пратките за осем европейски държави, сред които Испания, заради проблем в процеса на товарене и изпращане, заяви ведомството, без да уточни кои са седемте други засегнати държави.

Фармацевтичната група е уверила министерството, че въпросът вече е уреден, но следващата доставка на ваксини ще се забави с няколко часа и ще пристигне в Испания утре, 29 декември, за продължаване на кампанията по ваксиниране на цялата територия на страната.

Запитан за тази спънка, испанският здравен министър Салвадор Иля обясни тази сутрин по радио "Кадена сер", че става дума за проблем, свързан с контрола на температурата, който "очевидно е бил решен".
Испания трябваше да получи днес 350 000 дози от ваксината, произведена от лабораториите на "Пфайзер" и "Бионтех". През следващите три месеца Испания планира да получава окоо 350 000 дози седмично

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесайте ни във Фейсбук