Антониу Гутериш: Да направим 2021 г. година на изцелението
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова в традиционното си послание по повод предстоящата Нова година тя да бъде "годината на изцелението", предадоха световните агенции и БТА."И климатичните промени, и пандемията от Ковид-19 са кризи, които могат да бъдат преодолени само, ако сме заедно", подчерта Гутериш. "Нека се помирим помежду си и с природата, да […]

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова в традиционното си послание по повод предстоящата Нова година тя да бъде "годината на изцелението", предадоха световните агенции и БТА.


"И климатичните промени, и пандемията от Ковид-19 са кризи, които могат да бъдат преодолени само, ако сме заедно", подчерта Гутериш.


"Нека се помирим помежду си и с природата, да преодолеем климатичната криза, да спрем разпространението на Ковид-19 и да направим 2021 г. година на изцелението. Изцеление от последствията на смъртоносния вирус. Изцеление на пострадалата икономика и общество. Да премахнем разделението и да започнем да действаме за изцелението на нашата планета", каза Гутериш.

"Такова трябва да бъде новогодишното ни обещание", допълни той.


Генералният секретар подчерта, че най-важната цел за ООН за идната година е да създаде глобална коалиция за въглеродна неутралност с нулеви емисии до 2050 г.


Той пожела от името на ООН щастлива и мирна Нова година на всички по света.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесайте ни във Фейсбук