Първата ваксинирана в света срещу COVID-19 получи втората доза
Първият в света ваксиниран срещу COVID-19 човек получи и втората доза. 91-годишната Маргарет Кийнън, жителка на Ковънтри, Уест Мидландс, е преминала и втората част от ваксинацията, съобщават Би Би Си и Нова тв. Двете дози са необходими за пълна имунизация. Първата от тях британката получи преди три седмици - на 8 декември, когато стана първият […]

Първият в света ваксиниран срещу COVID-19 човек получи и втората доза. 91-годишната Маргарет Кийнън, жителка на Ковънтри, Уест Мидландс, е преминала и втората част от ваксинацията, съобщават Би Би Си и Нова тв.

Двете дози са необходими за пълна имунизация. Първата от тях британката получи преди три седмици - на 8 декември, когато стана първият човек, приел ваксината. Това се случи само седмица преди рождения ѝ ден, а жената определи случилото се като подранил подарък.

От университетската болница в Ковънтри съобщават, че пациентката се чувства добре. Директорът на болницата заяви, че за служителите му е било удоволствие да се срещнат с Маргарет отново.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесайте ни във Фейсбук