Два нови труса над 4 по Рихтер разтърсиха Хърватия
Петриня и неговите околности бяха ударени от ново земетресение рано тази сутрин в около 6:15 местно време. Европейският средиземноморски сеизмичен център (EMSC) пише, че той е бил с магнитуд 4.9 по скалата на Рихтер.Според първоначалната информация, епицентърът е в близост до населеното място Лекник, на 18 километра от Сисак и 37 км югоизточно от столицата Загреб. Епицентърът […]

Петриня и неговите околности бяха ударени от ново земетресение рано тази сутрин в около 6:15 местно време. Европейският средиземноморски сеизмичен център (EMSC) пише, че той е бил с магнитуд 4.9 по скалата на Рихтер.

Според първоначалната информация, епицентърът е в близост до населеното място Лекник, на 18 километра от Сисак и 37 км югоизточно от столицата Загреб. Епицентърът е бил на дълбочина 10 километра.

Около 15 минути след първото земетресение е регистрирано ново – този път с епицентър в близост до Межимурие, на 13 км от Сисак и 45 югоизточно от Загреб. Епицентърът отново е бил на дълбочина 10 км.

Вчера в Хърватия бе регистрирано земетресение с магнитуд 6.4, което отне седем човешки живота досега и предизвика сериозни разрушения в град Петриня.

Източник Агенция "Фокус"

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесайте ни във Фейсбук