Днес отново ще бъде ветровито и топло
И днес ще продължи да духа умерен, в Източна България и северно от планините - и временно силен югозападен вятър. Предупреждение от първа степен, код жълто, за опасно силни пориви със скорост до около 80 км/ч, е в сила в областите Търговище, Шумен, Добрич, Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Хасково и Кърджали, както и в южните […]

И днес ще продължи да духа умерен, в Източна България и северно от планините - и временно силен югозападен вятър. Предупреждение от първа степен, код жълто, за опасно силни пориви със скорост до около 80 км/ч, е в сила в областите Търговище, Шумен, Добрич, Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Хасково и Кърджали, както и в южните райони на областите Монтана, Враца, Ловеч, Габрово и Велико Търново.

Ще се задържи значително по-топло от обичайното за края на декември. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в местата защитени от вятъра – между 0° и 5°, максималните - между 13° и 18°, отново съществено по-ниски в северозападните райони.

В по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Значителна ниска облачност ще има над северозападните райони, където ще се задържи и почти тихо.
В планините ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има над южните склонове от Рило-Родопската област, където на отделни места ще превали дъжд. Ще духа силен, временно бурен югозападен вятър. Топло за сезона време с максимална температура на височина 1200 метра около 10°, на 2000 метра – около 2°.

В четвъртък ще бъде по-малко ветровито, но топло за сезона. Облачността ще се увеличи и след обяд, както и в Новогодишната нощ, на места, главно в Югозападна България, ще превали слаб дъжд. В началото на Новата Година се очаква захлаждане, но отново ще бъде предимно слънчево.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесайте ни във Фейсбук