ЕС задейства механизма за гражданска защита в помощ на Хърватия
Европейската комисия съобщи, че задейства механизма на ЕС за гражданска защита в помощ на Хърватия след земетресенията, ударили страната в последните дни. В съобщението се отбелязва, че днес в Загреб са пристигнали еврокомисарите Янез Ленарчич и Дубравка Шуица, които са се срещнали с премиера Андрей Пленкович и други представители на правителството. Допълва се, че засега […]

Европейската комисия съобщи, че задейства механизма на ЕС за гражданска защита в помощ на Хърватия след земетресенията, ударили страната в последните дни.

В съобщението се отбелязва, че днес в Загреб са пристигнали еврокомисарите Янез Ленарчич и Дубравка Шуица, които са се срещнали с премиера Андрей Пленкович и други представители на правителството. Допълва се, че засега ЕК работи за насочване на помощ от останалите държави от ЕС.

По данни на комисията до днес помощ са осигурили Австрия, България, Чехия, Франция, Гърция, Унгария, Италия, Литва, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Швеция и Турция. Хърватия е получила жилищни фургони, палатки, спални чували и електрически печки.

Европейската служба за спътниково проследяване работи за оценка на щетите от трусовете. Отбелязва се, че ЕС е в постоянна връзка с хърватските власти за уточняване на нуждите и за привличане на допълнителна помощ.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесайте ни във Фейсбук