От полунощ три четвърти от Англия влиза в пълен локдаун
 От полунощ още 20 милиона англичани ще попаднат в най-високата четвърта степен на местна карантина заради кризисната ситуация с лавинообразно увеличаващия се брой на заразявания с Covid-19. Това съобщи в парламента министърът на здравеопазването Мат Ханкок, цитиран от БНР. Четвърта степен на местна карантина на практика е равносилна на локдаун, в какъвто от утре ще […]

 От полунощ още 20 милиона англичани ще попаднат в най-високата четвърта степен на местна карантина заради кризисната ситуация с лавинообразно увеличаващия се брой на заразявания с Covid-19.

Това съобщи в парламента министърът на здравеопазването Мат Ханкок, цитиран от БНР.

Четвърта степен на местна карантина на практика е равносилна на локдаун, в какъвто от утре ще бъдат близо 78 процента от 57-милионното население на Англия. Мат Ханкок избегна да отговори на въпроса дали не е време цяла Англия да премине в карантина от четвърта степен.

Към този момент 981 са жертвите на вируса в Англия за последното денонощие, като това е най-големият брой от 24-и април насам. В същото време бяха регистрирани нови 50 023 случая на Covid-19, което представлява лек спад спрямо вчерашния рекорд от 53 135.

По-рано премиерът Борис Джонсън каза, че 60% от случаите на заразявания се дължат на новия щам.

По повод на новината, че е одобрено използването на ваксината на „АстраЗенека“ от 4 януари, премиерът предупреди хората да не си мислят, че битката с коронавируса е приключила.

Очаква се също отварянето на училищата в средното образование за учениците последна година, планирано за 4 януари 2021 година, да бъде отложено предвид на епидемичната обстановка. Забавянето на завръщането към занятия се отнася също за колежите и университетите.

Ирландското правителство реши в сряда да приложи нов национален локдаун, след като броят на регистрираните ежедневни случаи на Covid-19 в страната достигна рекордни максимуми за втори пореден ден.

Строгите противоепидемични мерки включват забрана на всички посещения на домакинствата, ограничаване на пътуването до 5 км и затваряне на всички несъществени фирми за търговия на дребно до 31 януари.

Училищата ще останат затворени до 11 януари.

Данните, публикувани в сряда, показват, че в Ирландия има 1718 нови случая на коронавирусна инфекция, регистрирани спрямо предходния, с което общият им брой от началото на пандемията достигна 90 157.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесайте ни във Фейсбук