Последно за годината правителствено заседание ще се проведе днес
Правителството заседава онлайн днес. На последното заседание на кабинета за тази година министрите ще обсъдят промените в Кодекса за социално осигуряване и реда за изплащане на втора пенсия. Очаква се да бъде удължена мярката 60 на 40 до края на март. В дневния ред на правителството е и Стратегията за намаляване на бедността. Стратегията е с […]

Правителството заседава онлайн днес. На последното заседание на кабинета за тази година министрите ще обсъдят промените в Кодекса за социално осигуряване и реда за изплащане на втора пенсия. Очаква се да бъде удължена мярката 60 на 40 до края на март. 


В дневния ред на правителството е и Стратегията за намаляване на бедността. Стратегията е с десетгодишен хоризонт и с фокус на ранното детско развитие. По данни на Алианс за детско развитие Индексът на човешкия капитал за страната ни е паднал с три пункта от 2010 година досега.

Според данните на Алианса дете, родено сега в България, ще развие своя потенциал като възрастен на 61%, при условие, че се радва на пълноценно образование и здраве.

От Национална мрежа за децата отчитат тенденция за увеличение на броя на живеещите в бедност сред децата - техният брой нараства с 6700 спрямо 2008 година, а броят на работещите бедни е нараснал с приблизително 29 000.

Източник БНТ

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесайте ни във Фейсбук