По-заразният щам на COVID-19 достигна и до САЩ
Новият, по-заразен щам на COVID-19 бе регистриран и в Съединените американски щати. Първият заразен с мутиралия вирус е установен в щата Колорадо. Пациентът е млад мъж на около 20-годишна възраст и не е пътувал извън страната скоро. Той е бил поставен под изолация. Здравните власти проследяват контактните лица и други потенциални случаи на заразени с […]

Новият, по-заразен щам на COVID-19 бе регистриран и в Съединените американски щати. Първият заразен с мутиралия вирус е установен в щата Колорадо.
Пациентът е млад мъж на около 20-годишна възраст и не е пътувал извън страната скоро. Той е бил поставен под изолация. Здравните власти проследяват контактните лица и други потенциални случаи на заразени с новия щам.

Експерти продължават да смятат, че тази мутация на вируса е по-заразна, но не и непременно по-опасна.

Към днешна дата в САЩ има регистрирани общо над 19 милиона случая на инфекцията от началото на епидемията. Страната е на първо място по смъртност с над 337 хиляди починали, вследствие на инфекцията, предават от BBC.

Мутацията на вирус е установена в различни части на света, след като за откритието й съобщиха от Великобритания. До този момент 12 държави в Европа са регистрирали случаи на по-заразния щам. Това са Нидерландия, Дания, Франция, Италия, Испания, Швейцария, Швеция, Финландия, Ирландия, Германия, Исландия и Белгия.

Новият щам е открит още в Канада, Япония, Сингапур, Хонконг, Австралия, Израел, Пакистан и Ливан.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесайте ни във Фейсбук