В Русия отчетоха 128 000 новобранци в армията от есенния набор
В Русия приключи есенният набор за военна служба - 128 хиляди души бяха изпратени в армията, съобщи Интерфакс по информация на Министерството на отбраната. На военна служба в страната подлежат мъже между 18 и 27-годишна възраст, тя трае 12 месеца. "Въпреки трудната епидемиологична ситуация, която предизвика скептицизъм и обществени страхове, наборът на гражданите за военна […]

В Русия приключи есенният набор за военна служба - 128 хиляди души бяха изпратени в армията, съобщи Интерфакс по информация на Министерството на отбраната.

На военна служба в страната подлежат мъже между 18 и 27-годишна възраст, тя трае 12 месеца.

"Въпреки трудната епидемиологична ситуация, която предизвика скептицизъм и обществени страхове, наборът на гражданите за военна служба през есента на 2020 г. в съответствие с указа на президента на Руската федерация от 30 септември 2020 г. № 581 е завършен с надлежно качество и в срок", отчетоха от военното министерство днес.

Министерството подчерта, че мерките за сигурност във военните комисариати са засилени поради коронавируса. При масовите тестове на военнослужещи са регистрирани 1500 заразени.

Източник: Дарикнюз

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесайте ни във Фейсбук