Борисов на първата си за годината инспекция отговори на „критикарите“: Обичай врага си! (Видео)
„Обичай врага си, не си хаби нервите, а го обичай“. С любов и обич се отнасяме към всички, защото делата, които сме направили и ги показваме не ги е правил и не може да ги направи друг. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на инспекция на компресорна станция в първия ден на годината, става ясно […]

„Обичай врага си, не си хаби нервите, а го обичай“. С любов и обич се отнасяме към всички, защото делата, които сме направили и ги показваме не ги е правил и не може да ги направи друг. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на инспекция на компресорна станция в първия ден на годината, става ясно от видео в профила на министър-председателя във "Фейсбук".

Борисов отправи и призив към всички свои опоненти в първия ден от годината. "Най-приятелски отговор давам към всички. Нека бъдем хрисими, да показваме направеното, да сме по-позитивни", каза Борисов.

„Ето и "Булгаргаз" колко е направил. "Булгартрансгаз" колко е направил. "Струма“ се строи в пълните обеми. Виждаш колко красива магистрала става. Март месец ще минем по двата тунела на черно, на кал, но ще минем с колите през тях. "Хемус" се строи, Северозапада се строи.

"Европа магистралата - единия лот е готов, другият върви на завършване. Южната дъга сега свършваме и се преместваме оттатък", изтъкна премиерът.

Той подчерта, че без Господ нищо не можем да се направи. „Обичай врага си, не си хаби нервите, а го обичай“, допълни още той.

Честита Нова година! Нека бъде здрава, успешна и да преборим пандемията, заяви още в началото на първата си за 2021 г. инспекция премиерът Борисов. 

Искам да покажа газовите връзки с Азербайджан. От вчера получаваме и азерски газ, разкри премиерът.

На инспекция с министър-председателя е и енергийният министър Теменужка Петкова и посланика на Азербайджан у нас.

Припомняме, че от 31 декември 2020 г. България започва да получава природен газ от Азербайджан. Това става възможно съгласно подписания договор на „Булгаргаз“ с азербайджанската нефтена компания SOCAR за срок от 25 години.

"Първите доставки са факт. Това е вторият етап, договорихме се с руската страна, цените паднаха. Връзката е реверсивна, а сега количеството е 205 милиона. Всички количества се търгуват на газовата борса", каза Борисов. 


Премиерът заяви още, че се надява след изборите догодина за още количества газ от Азербайджан. Всички интерконектори са направени по време на нашето управление, категоричен бе министър-председателят.

Вече не е възможна студена зима като от времето, когато бях кмет на София, разкри Бойко Борисов.

Пълната диверсификация позволява и на съседните ни държави да печелят от транзитни такси. Това, което е направено, е 100% българско и ще е такова за поколения напред.

И отвътре се вижда колко е внушително. Това са най-добрите реверсини американски компресори. Пазим и старите руски, за да ги включим, ако стане авария. Турбините сега са по-мощни от двигател на Боинг 747. Произведени са от американската компания "Солар" специално за България. Иначе и аз мога да намирам кусури като някои разбирачи, каза Борисов.

Пандемията създаде големи трудности за всички европейски страни. Отпуснахме стотици милиони за здравеопазване, ваксини и медици, съобщи Борисов.

Най-правилните мерки за пандемията бяха на България. Най-малкият дефицит в Европа беше на нашата страна. За всичко сме си подготвили пари. Това е в отговор на всички "критикари". А после да излязат и да ни кажат, че бюджета е разсипнически, а ние сме безотговорни, коментира премиерът. 


Министърът на финансите Кирил Ананиев припомни, че България е с най-малките дългове в ЕС.

Борисов каза още, че с министър Ананиев е направено всичко за балансиране на разходите и доходите и тяхното увеличаване с 30 процента. Месеци наред за пенсионерите се намират допълнително по над 100 милиона лева. Годината според Борисов е била изключително тежка заради пандемията. До февруари БВП е бил 3,8 процента, но от бюджета са заделени допълнително много пари, увеличени са били учителските заплати.

Когато завърши пандемията и се направят анализите за баланс и здраве, ще се види, че България е с най-малкият дефицит в Европа. Ако не беше пандемията, дефицитът на страната щеше да е на нула.

Някой на всичко тава казва, че сме разсипници. 1,6 милиона лева е намалението на бюджетният дефицит. 8,5 милиарда лева вече е фискалният резерв, стана ясно от коментара на премиера Борисов.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесайте ни във Фейсбук