Папата направи първата си публична поява след предизвикано от ишиас отсъствие
Папа Франциск днес се появи на публична проява за пръв път тази година, след като отмени участието си в две литургии в базиликата "Свети Петър" снощи и тази сутрин заради "болезнен ишиас", предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.Папата произнесе традиционната си молитва към Света Богородица от библиотеката на папския дворец, заобиколен от коледно дърво и […]

Папа Франциск днес се появи на публична проява за пръв път тази година, след като отмени участието си в две литургии в базиликата "Свети Петър" снощи и тази сутрин заради "болезнен ишиас", предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.


Папата произнесе традиционната си молитва към Света Богородица от библиотеката на папския дворец, заобиколен от коледно дърво и коледни ясли.


"Отправям към всички благопожелания за мир и спокойствие за новата година. Болезнените събития от изминалата година, особено пандемията, ни научиха колко е важно да се интересуваме от проблемите на другите и да споделяме тревогите им", каза папата.


Той призова за мир в Йемен, където децата живеят "без образование, без медицина и гладуват" и за освобождаването на отвлечения в Нигерия епископ Моузес Чикуе.


Малко преди Коледа двама кардинали от близкото обкръжение на папата дадоха положителни проби за Ковид-19 и това отново породи въпроси за защитата на 84-годишния Франциск, който рядко носи маска.


Папата е в рискова група не само заради възрастта си, а и защото на 21 години е бил опериран от тежък плеврит и е била изрязана част от десния му бял дроб.

Източник БТА

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесайте ни във Фейсбук