Проф. Габровски: 10 души с рани от бомбички са преминали снощи през „Пирогов“
10 души са преминали през "Пирогов" с наранявания от бомбички. Нямаме тежко ранени от пиротехника. Това разкри на брифинг проф. Николай Габровски, началник на клиниката по неврохирургия в спешната болница  и зам.-председател на БЛС, предаде Новини.бг. 90 души са преминали през нощта на Новата година. Напливът е бил след настъпването на 2021 г.  УМБАЛСМ "Н. […]

10 души са преминали през "Пирогов" с наранявания от бомбички. Нямаме тежко ранени от пиротехника. Това разкри на брифинг проф. Николай Габровски, началник на клиниката по неврохирургия в спешната болница  и зам.-председател на БЛС, предаде Новини.бг.

90 души са преминали през нощта на Новата година. Напливът е бил след настъпването на 2021 г. 

УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" обобщава данните за травмите в новогодишната нощ и пациентите през изминалата 2020 г.

400 души са преминали през "Пирогов" за денонощието, 78 пациенти са останали на лечение. 90 души са преминали през нощта на новата година. Напливът е бил след настъпването на 2021 г.

В токсикологията, след употреба на алкохол, са били прегледани 10 души. По-голямата част от тях са били млади хора, каза още той.

3-годишно дете е било докарано с много тежки травми и следи от домашно насилие - по тялото и главата. Детето е оперирано и настанено в реанимационни условия. Предстои полицията да провери дали реално е жертва на насилие, заяви проф. Габровски.

"50 души с COVID симптоми са прегледани в Пирогов за денонощието. Част от тях са имали нужда от хоспитализация с кислородно дишане", съобщи началникът на клиниката по неврохирургия в „Пирогов“.

Отминава една много тежка година, изпълнена с изпитание, Темата на година беше коронавируса, но думите на 2020 са "смелост" и "солидарност". Смелостта на лекарите да се сблъскат с нещо непознато, смелостта на медиите, полицията, учителите и тези, които останаха у дома, заяви проф. Габровски.

Очаквайте подробности!

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесайте ни във Фейсбук