В Русия започнаха да издават сертификати за ваксинация срещу коронавируса
Гражданите, които са били ваксинирани срещу новия коронавирус, от 1 януари могат да получат сертификат за ваксинация в личния си акаунт на портала за обществени услуги. Това съобщи руският министър на здравеопазването Михаил Мурашко по време на работно пътуване до региона на Твер, цитиран от TACC и Агенция "Фокус". "От 1 януари стартира нова функционалност […]

Гражданите, които са били ваксинирани срещу новия коронавирус, от 1 януари могат да получат сертификат за ваксинация в личния си акаунт на портала за обществени услуги. Това съобщи руският министър на здравеопазването Михаил Мурашко по време на работно пътуване до региона на Твер, цитиран от TACC и Агенция "Фокус".

"От 1 януари стартира нова функционалност в системата за етикетиране на лекарства и отчитането на пациенти, ваксинирани срещу коронавирусна инфекция. На уебсайта на държавните служби в личния акаунт лицето, което е било ваксинирано, може да получи дистанционен сертификат, ваксинационен сертификат за ваксинация срещу коронавирус. Това започна да работи автоматично на 1 януари “, каза той.

Мурашко отбеляза, че информацията за лицата, ваксинирани срещу коронавирус, се вписва в регистъра на ваксинираните и автоматично се издава електронен сертификат за ваксинация на портала за обществени услуги.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесайте ни във Фейсбук