Димитър Ганев: Политически проект на Радев? Рисков ход, който би взривил напълно отношенията с БСП
Според Димитър Ганев втората вълна от COVID-19 е заляла информационния поток и това до голяма степен е довело до спад в заряда на протестите срещу управляващите, "прекършила е протеста".Политологът Димитър Ганев коментира отминалата 2020 г. в предаването "Тази неделя" по БТВ. Като че ли приключихме с втората вълна на коронавируса, за което трябва да похвалим […]

Според Димитър Ганев втората вълна от COVID-19 е заляла информационния поток и това до голяма степен е довело до спад в заряда на протестите срещу управляващите, "прекършила е протеста".

Политологът Димитър Ганев коментира отминалата 2020 г. в предаването "Тази неделя" по БТВ.

Като че ли приключихме с втората вълна на коронавируса, за което трябва да похвалим властите, посочи Димитър Ганев.

Рисков ход за Радев би било да направи политически проект, посочи Ганев. Рисков ход, който би взривил напълно отношенията с БСП, които в момента са в най-ниската си точка, изтъква Димитър Ганев.

Не знаем какъв потенциал би имала подобна партия, но в последните 30 години почти винаги на балотаж на президентски избори отиват кандидатите на двете големи партии, припомни Димитър Ганев.

Перспективите на президента за втори мандат стават доста мрачни без социалистите, изтъква политологът.


"Ако погледнем назад, 2020 г. беше година на амплитуди. Протестът беше едната от тях. Властите стигнаха до безпрецедентно високи нива на одобрение. Мерихме нива през пролетта, които не сме виждали от години. Само няколко месеца по-късно стигнахме до безпрецедентно ниски нива на подкрепа, които не сме виждали по време на управлението на ГЕРБ. Сега се стабилизираха. За никой не е тайна, че през август и септември Борисов беше в оставка на полусъединител", смята Ганев.

Той посочи още, че темата COVID-19 в момента е удобна за управляващите. И изтъкна, че в момента е интересно дали ще има друга тема до изборите.

В условията на криза обществената реакция е да се хванем за сигурното, даде пример Ганев.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесайте ни във Фейсбук