Партията на Васил Божков се учреди онлайн, щяла да слага край на прехода
Учредителното събрание на партията на укриващият се в Дубай бизнесмен и бивш хазартен бос Васил Божков “Гражданска платформа Българско лято” се е провело онлайн. “Поради извънредната епидемиччна обстановка в страната и действащата забрана за провеждане на масови мероприятия, събранието бе първото по рода си, проведено изцяло онлайн”, съобщиха от партията. На виртуалното събрание са участвали […]

Учредителното събрание на партията на укриващият се в Дубай бизнесмен и бивш хазартен бос Васил Божков “Гражданска платформа Българско лято” се е провело онлайн.

“Поради извънредната епидемиччна обстановка в страната и действащата забрана за провеждане на масови мероприятия, събранието бе първото по рода си, проведено изцяло онлайн”, съобщиха от партията. На виртуалното събрание са участвали над 900 членове на партията, а присъствието на всеки един ще бъде потвърдено с нотариална заверка на гласуваните документи.

Създателят на партията Васил Божков се включил с жива връзка на събитието и заявил: “Време е да приключим прехода. И заедно да отворим нова страница. Никой досега не ви даде възможност. А вие можете!
Дълбоко в себе си всеки един от вас се съмнява, че хунтата може да бъде победена. Аз обаче не се съмнявам. Знам, че това може и трябва да се случи.
По един или друг начин всеки е потърпевш от провала на прехода. Заедно имаме последен шанс и аз няма да ви предам!
Идва времето за справедливост. Справедливост за всички. Без компромиси. Съд и затвор за виновниците за третата национална катастрофа.
Страхът и отчаянието са основните им оръжия. Народът ни обаче е силен и вече е буден. Ние сме силата!“

За председател на партията е избран Борил Соколов. До 2017 г. е бил маркетинг директор на "Еврофутбол".

От съобщението се разбира, че е приет партиен устав и че са избрани три партийни съвета, които ще са управляващи органи - национален (19 члена), изпълнителен (29 члена) и контролен (5 члена). Но в него не се съобщават други имена.

За да участва партията в предстоящите парламентарни избори, тя трябва да бъде регистрирана в съда. Учредителите трябва да представят учредителна декларация, устав, списък с поне 2500 партийни членове и др. Няма срок за произнасяне на Софийския градски съд.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесайте ни във Фейсбук