Президентът започва консултации за справедливи и безопасни за гражданите избори
По инициатива на президента Румен Радев в президентската институция започват консултации за предприемането на необходимите мерки за провеждането на справедлив и прозрачен изборен процес, който да гарантира правото на глас и здравето на българските граждани. Това съобщиха от прессекретариата на „Дондуков“ 2. Първите срещи ще се проведат утре, 5 януари.От 11 часа държавният глава ще […]

По инициатива на президента Румен Радев в президентската институция започват консултации за предприемането на необходимите мерки за провеждането на справедлив и прозрачен изборен процес, който да гарантира правото на глас и здравето на българските граждани. Това съобщиха от прессекретариата на „Дондуков“ 2.

Първите срещи ще се проведат утре, 5 януари.

От 11 часа държавният глава ще се срещне с министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, доц. Ангел Кунчев и проф. д-р Красимир Гигов.

По-късно, от 13.00 часа, президентът ще разговаря със специалистите проф. д-р Радка Аргирова,  Проф. д-р Андрей Чорбанов, д-р Александър Симидчиев.

Припомняме, че в началото на декември президентът анонсира датата 28 март за провеждане на парламентарните избори. Това е първата възможна дата по Конституция. По-късно държавният глава демонстрира готовност за ревизия на датата, като обяви, че преди да издаде указ ще проведе консултации във връзка с пандемичната обстановка.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесайте ни във Фейсбук