Таня Михайлова: В децата се наслагва вина, че са преносители на вируса
Дистанционното обучение е изключително добра алтернатива. При необходимост сме готови при всеки един момент да превключим на дистанцинно обучение. Това заяви в ефира на сутрешния блок на БТВ заместник-образователният министър Таня Михайлова, коментирайки връщането на учениците до 4-ти клас в класните статии, както и отварянето на детските градини и яслите. По думите на Михайлова оставането […]

Дистанционното обучение е изключително добра алтернатива. При необходимост сме готови при всеки един момент да превключим на дистанцинно обучение.

Това заяви в ефира на сутрешния блок на БТВ заместник-образователният министър Таня Михайлова, коментирайки връщането на учениците до 4-ти клас в класните статии, както и отварянето на детските градини и яслите. По думите на Михайлова оставането само пред компютъра се отразява на психиката на децата.

Зачестяват сигнали от родители към нас, че децата са по-притеснени, по-чувствителни на темата. „В децата се наслагва вина, че са преносители на вируса и сякаш възрастните прехвърлят бремето на ситуацията и върху тях", коментира Таня Михайлова. 

Не би трябвало да се наслагва вина върху децата, убедена е тя.


До момента 68 учители са заryбили битката с коронавируса, информира зам.- образователният министър. 
Веднага щом медиците на първа линия бъдат ваксинирани ще започне и 
ваксинирането на учителите, като първи ще са тези в по-рискова възраст, поясни Таня Михайлова, като посочи, че ще се започне с учителите, които са в по-рискова възраст. По думите на заместник-министъра е много важно да има информация за ваксината.

Стана ясно, че след 18 януари ще се разглежда въпросът кога големите ученици ще се върнат в класните стаи.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесайте ни във Фейсбук